Us donem la benvinguda i us oferim la nostra associació com a un lloc on treballar junts per l’educació dels nostres fills i filles.

TRADUCTOR

diumenge, 20 d’octubre de 2013

CONSULTA CIUTADANA, 23 D'OCTUBRE DE VESPRADA A LES PORTES DE L'INSTITUT

ÉS MOLT IMPORTANT QUE EL GOVERN CENTRAL CONEGA L'OPINIÓ DELS CIUTADANS.

PARTICIPA

 PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC


Quins són els motius que existeixen per a realitzar la Consulta Ciutadana per l’Educació?


El Govern central i els autonòmics han realitzat, i segueixen realitzant, retallades en educació que s'argumenten per la situació econòmica actual, però que, segons el parer de la majoria de la Comunitat Educativa, estan tenint greus repercussions en el sistema educatiu, les quals seran encara molt més perjudicials a mitjà i llarg termini si aquestes retallades es mantenen o, fins i tot,  s'incrementen.

A més, el Govern central està duent a terme una sèrie de reformes, com la LOMCE o el Reial decret de Beques, que, segons el parer de la majoria de la Comunitat Educativa, danyen l'educació pública i suposen la tornada a un sistema basat en la selecció de l'alumnat, ja que fan que el progrés en els estudis estiga condicionat, amb caràcter general, al nivell social i a les possibilitats econòmiques de les seues famílies, expulsant del sistema tota persona que no encaixa en un perfil prefixat per qüestions ideològiques.
  
No obstant això, els Governs causants de la situació descrita han tractat d'ignorar, fins al moment, l'opinió dels ciutadans que, en la seua immensa majoria, rebutgen tant les retallades com les polítiques que les sostenen, així com les reformes que s'estan plantejant i realitzant en el nostre sistema educatiu.

La Plataforma Estatal per l'Escola Pública pensa que ha arribat el moment d'arreplegar, de forma directa, l'opinió dels ciutadans i ciutadanes, i demostrar que les posicions mantingudes per ella en defensa dels drets dels ciutadans estan basades en aquesta opinió. Amb açò s'intenta canviar la forma actual de governar-nos, paralitzant les retallades i iniciant el procés de revertir totes lesque s'han realitzat en els últims anys i frenar les reformes que estan en marxa per a, entre tots i totes, iniciar un procés de diàleg i cerca de consens en matèria educativa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada